RIM

Talijanska policija zaplijenila rekordnih 5,3 tone kokaina u blizini Sicilije

21.07.2023.
u 21:46

Talijanska policija zaplijenila je rekordnih 5,3 tone kokaina tijekom operacije kod južne obale Sicilije, saopćile su vlasti u petak, prenose agencije.

Ulov je imao procijenjenu vrijednost od 850 milijuna eura (946 milijuna dolara) i najveća je zapljena kokaina ikada zabilježena na talijanskom teritoriju. Pet osoba je uhićeno, navodi Guardia di Finanza u saopćenju.

Trgovački brod koji je plovio iz Južne Amerike već je bio pod nadzorom nekoliko dana, kada je jedan nadzorni avion uočio pakete koji su izbačeni sa njegove palube u vode Sicilijskog moreuza kako bi ih pokupila ribarska koćarica.

Istražitelji su u srijedu ujutro u ranim jutarnjim satima primijetili da su brojni paketi bačeni u vodu sa trgovačkog broda dok se približavao ribarski brod. Posada manjeg čamca je tada preuzela pakete.

Istražitelji su zaustavili koćaricu i pronašli velike količine droge u skrivenom odjeljku na plovilu. Uhićena su dvojica Tunižana, Italijan, Albanac i Francuz.

Sicilijanski regionalni predsjednik Renato Schifani nazvao je operaciju udarom protiv krijumčarenja droge.

- Droga je pošast našeg društva koju potiču beskrupulozni ljudi koji siju smrt slamajući nade i uništavajući mnoge obitelji - naveo je on u saopćenju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?