atentat u pakistanu

Traže uhićenje Musharrafa. Optužuju ga za smrt B. Bhutto

\'Pakistan\'s President Pervez Musharraf gestures during a joint news conference with his Afghan counterpart Hamid Karzai in Islamabad December 26, 2007.The leaders of Pakistan and Afghanistan vowed o
12.02.2011.
u 10:17

Antiteroristički sud zatražio je da se bivši pakistanski vođa 19. veljače odazove na sud kako bi ga ispitali sve vezano za atentat.

Za bivšim pakistanskim predsjednikom Pervezom Musharrafom izdan je nalog za uhićenjem zbog atentata na bivšu pakistansku premijerku i oporbenu čelnicu Benazir Bhutto, javljaju u subotu strani mediji. Pakistanski antiteroristički sud zatražio je da se bivši pakistanski vođa 19. veljače odazove na sud kako bi ga ispitali sve vezano za atentat.

Tužitelji ga optužuju da je odbio surađivati u istrazi oko atentata, te da je, iako imajući informacije da su talibani imali namjeru ubiti Bhutto nije o tome obavijestio vlasti, odnosno nije učinio ništa da to spriječi.

Ukoliko se ne odazove na saslušanje, tužiteljstvo navodi kako će ga se proglasiti bjeguncem, što znači da će za njim biti raspisana i međunarodna tjeralica.

Podsjetimo, Benazir Bhutto je ubijena u prosincu 2007. godine u samoubilačkom bombaškom napadu i napadu vatrenim oružjem nakon političkog skupa.

Mnogi u Pakistanu su tada sumnjali u suučesništvo Musharrafove vlade u atentatu. Musharraf je tada prihvatio mogućnost da je Bhutto poginula od hica iz vatrenog oružja, no istaknuo je kako se " oporbena čelnica izložila opasnosti te stoga snosi dio odgovornosti za svoju pogibiju."

Godine 2008. Musharraf je dao ostavku na mjesto predsjednika te je napustio Pakistan. Sada živi u Londonu.

Pakistanski zastupnici tada su izabrali Asifa Alija Zardarija, udovca Benazir Bhutto, za novog predsjednika Pakistana.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?