UMJESTO ŠOA HOROR

U padu aviona na mitingu troje mrtvih, najmanje 56 ozlijeđenih

avion,  (1)
Reuters/PIXSELL
17.09.2011.
u 08:34

Vojni avion P-51 Mustang srušio se u utrci s ostalim avionima. Svjedoci nesreće ističu kako je iskusni pilot heroj jer je spriječio još veću tragediju i smrt 300 ljudi

Najmanje troje ljudi poginulo je, a 56 je ozlijeđenih nakon što se vojni avion iz II. svjetskog rata srušio na publiku u Nevadi u SAD-u. Među poginulima je i pilot aviona. Zrakoplov se  srušio tijekom utrke s ostalim avionima, javlja Sky.

Nakon nesreće otkazali su aeromiting, a za subotu su najavili komemoraciju za poginulog pilota, kojeg su identificirali kao Jimmyja Leewarda.
Neki od okupljenih izvijestili su kako je pilot zapravo heroj, jer je napravio sve što je u njegovoj moći da izbjegne još veću tragediju. Uspio je izbjeći da avion padne na gomilu ljudi. Svjedoci kažu kako je spasio 300 ljudi.

Lokalne vlasti su izvijestile kako je 15 ozlijeđenih u kritičnom stanju. Uzrok pada aviona je navodno mehanički kvar, a policija još istražuje slučaj.

 Bilo je slučajeva da su ginuli piloti, ali ovo je po prvi put da je  na Reno Air Racesu poginuo netko od gledatelja.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije