Domaći terorizam

Uhićen Amerikanac koji je planirao napasti Pentagon i Kongres

zrakoplov (1)
Foto: Reuters/AFP/Pixsell
1/3
29.09.2011.
u 08:43

Zrakoplovima na daljinsko upravljanje "obogaćenim" eksplozivom 26-godišnjak je navodno planirao napasti "glavu i srce zmije"

Rezwan Ferdaus (26) uhićen je zbog sumnja kako planira zrakoplovima na daljinsko upravljanje "obogaćenima" eksplozivom napasti Pentagon i američki Kongres. Uhićen je sinoć po lokalnom vremenu u saveznoj državi Massachusetts nakon što su mu federalni tajni agenti dostavili sve potrebno za realizaciju njegovog plana uključujući granate, šest strojnica i paket za koji je on vjerovao kako sadrži oko 11 kilograma eksploziva C-4.

Ferdaus je navodno planirao, prenosi Telegraph, strojnice iskoristiti u simultanom napadu na tlu želeći Amerikancima, ili kako ih on naziva "neprijateljima Alaha", zadati psihološki udarac i zato se odlučio na Pentagon, "glavu i srce zmije".

U razgovoru s federalnim agentima Ferdaus je objasnio kako je u antici Bog koristio prirodne katastrofe da bi kaznio zle civilizacije, ali danas to čovjek sam mora napraviti pa tako Ferdaus smatra da mu je Allah dao tu privilegiju da ih se kazni njegovom rukom.

Pripadnici američkih snaga sigurnosti sve više strahuju od potencijalnih domaćih terorista čijih nekoliko planova za unutrašnji napad su, za sada, od 11. rujna 2001. uspješno spriječili.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?