AKCIJA

Uhićeno 25 krijumčara, u Mostaru našli 100.000 KM

bald
17.10.2012.
u 09:20

Granična policija BiH u suradnji s policijom RS-a i MUP-om HNŽ-a izvela akciju “Bald”

Velika akcija granične policije rezultirala je uhićenjem 25 krijumčara i pretresom najmanje 20 lokacija širom BiH. Kako se neslužbeno moglo čuti, u akciji “Bald”, koja je, prema navodima iz Tužiteljstva BiH, imala za cilj okončanje krijumčarenja trošarinskom robom, uhićen je vođa najveće sumnjive skupine- Miroslav Rakić zvani Ćelo iz Bosanskog Šamca, koji je u Hrvatskoj osuđivan zbog kaznenog djela izbjegavanja carinskog nadzora, kao i ostali: Vladislav Anđelić, Goran Kobaš, Radomir Đekić, Desimir Ivanović, Emir Eminović, Miladin Jokić, Milenko Perić, Miroslav Maksimović, Stanko Grabovac, Vukota Bojović...

Preko granice

Naime, spočitava im se da su u razdoblju od travnja 2011. do ožujka 2012. godine, vršili prijenos i preprodaju cigareta, od najmanje 314 kartona, odnosno 15.725 šteka cigareta u vrijednosti 392.500 maraka. Također, sumnja se da je Rakićeva skupina vršila prebacivanje cigareta preko granice do preprodavača iz Hrvatske. Ponovno neslužbeno, skupine je organizirao Miladin Jokić, a vršila je nabavu cigareta od Veselina Popovića iz Srbije.

U gotovini

-Akcija “Bald” počela je oko 5.30h, a pretresi su izvršeni na području Bosanskog Šamca, Doboja, Zenice, Orašja, Bijeljine, Istočne Ilidže, Bileće, Mostara, Dervente, Brčkog i Stoca, kažu iz GP BiH, koja je radila u suradnji s policijom RS-a i HNŽ-a. Zbog ovog krijumčarenja država je u protekle dvije godine gubila milijune maraka, koji su se slili u privatne džepove pojedinaca. Kako doznajemo, u Mostaru je na jednoj lokaciji pronađeno više od 100.000 maraka u gotovini, a za koje se vjeruje da je iz šverca cigaretama.

Jaka mreža

- Istraga protiv osumnjičenih traje dulje vrijeme. Cigarete su najčešće krijumčarili iz Srbije, Kosova, Crne Gore. Dio cigareta prodavan je na ilegalnom tržištu u BiH, dok je ostatak švercerskim kanalima prebacivan u Hrvatsku i dalje u druge zemlje. Zapravo, riječ je o nekoliko dobro organiziranih skupina koje su imale jasno podijeljena zaduženja u međusobnoj povezanosti i zajedno su činile jaku mrežu krijumčara i preprodavača cigareta u višemilijunskim iznosima, naveli su u Tužiteljstvu BiH. Dodali su da su u istrazi na raskrinkavanju ovih skupina, osim domaćih agencija, bili uključene pravosudne i policijske snage susjednih zemalja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije