Nepravomoćno

Uvjetno osuđen zbog samoubojstva djevojke

Par
17.01.2013.
u 11:17

Tragična ljubav dvoje mladih završila samoubojstvom djevojke i javnom osudom mladića

Nakon pet i pol godina tragična ljubav dvoje mladih ljudi iz Mostara dobila je svoj epilog. 27- godišnji mladić S.Z. jučer je na Općinskom sudu u Mostaru uvjetno osuđen na pola godine zatvora s rokom kušnje od godinu, i to, što je bio prvi slučaj u BiH, zbog kasnije nešto ublažene optužbe za sudjelovanje u samoubojstvu iz nehaja svoje bivše djevojke, što se dogodilo još u kolovozu 2007. godine u Jasenici.

Tvrdeći da se tri dana ranije mirno i u prijateljskim odnosima razišao s djevojkom, osuđeni mladić je čitavo vrijeme opovrgavao krivnju za smrt 18-godišnje djevojke, učenice četvrtog razreda srednje škole. Kako smo pisali, ta, u obitelji omiljena djevojka, koja je u najosjetljivijem dobu ostala bez majke, okončala je svoj život objesivši se u potkrovlju kuće u kojoj je živjela s ocem i bratom. U svom potresnom oproštajnom pismu, u kojem je od rodbine zatražila da se ono da na uvid javnosti i krivac privede sudu, prožetom osjećajima bespomoćnosti, srama te nemogućnosti izlaska iz situacije kada više ne može podnositi uvrede i zlostavljanja, među kojima, kako stoji u pismu, i silovanja na groblju, navela je dio svojih tegoba u svojoj posljednjog godini života, a čiji ton je kasnije, uz iskaze svjedoka i vještačenja, i pretočen u optužnicu. Spočitava mu se ucjenjivanje nekim videozapisom njihova odnosa, koji nikada nije pronađen te konstantno praćenje i povremeno fizičko zlostavljanje. Prema optužnici, prvi ozbiljniji incident dogodio se u studenom 2006. kada je u vožnji i u prisutnosti njezine dvije prijateljice, optuženi nemilosrdno udarao, trgao i vrijeđao djevojku, vidjevši poruku na njezinom mobitelu od bivšeg dečka. U ljutnji joj je prijetio ubojstvom, a ona je već tada spominjala, pokazat će se kasnije, fatalne nakane. Prema navodima svjedoka, samo pet dana prije očajnog čina, prethodio je njegov burni nasrtaj na mjesnoj vjerskoj godišnjoj proslavi, kada ju je očito odveć ljubomorni mladić iz te polutajne veze, koja je u više navrata prekidana, snažno udario i ružio pred mnoštvom te navodno spominjao da će joj zapaliti kuću, koju su tu noć mještani i čuvali. U jednom od prethodnih prekida, kako se također navodi, on joj gasi cigaretu o lice, a optuženi se naknadno branio da se radilo o slučajnosti. Predočavao je i njezine SMS poruke, valjda htijući tako reći da se iza svega krila velika ljubav, koja je prema njegovom sudu, branjena i zbog vjerskih pobuda.

- Ispunite mi zadnju želju da krivac plati, iako ga volim. Hoću da ovo pismo netko pročita. Tata, volim te iz dna duše..., ali sad ću biti s mamom - stoji na kraju potresnog pisma nesretne djevojke.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije