Šef Izaslanstva Europske unije u BiH

Johann Sattler sutra u posjeti Zenici

Johann Sattler
Fena
26.03.2024.
u 17:25

Do sada je Europska unija financirala obnovu i izgradnju 32 pravosudne institucije u 17 gradova širom Bosne i Hercegovine.

Šef Izaslanstva Europske unije u BiH i posebni predstavnik EU u BiH veleposlanik Johann Sattler će sutra, 27. ožujka, posjetiti Zenicu. Tom prilikom, veleposlanik Sattler će zajedno s predsjednicom Općinskog suda Dženanom Brković obilježiti završetak radova na nadogradnji i obnovi prostorija Općinskog suda u Zenici.

Nove prostorije Općinskog suda, za čiju izgradnju i obnovu je Europska unija izdvojila dva milijuna eura bespovratnih sredstava, poboljšat će radne uvjete suda kako bi se omogućila što bolja usluga građanima - priopćeno je iz Izaslanstva EU u BiH.

Osim Općinskog suda u Zenici, Europska unija je financirala i izgradnju nove zgrade Županijskog tužiteljstva u Zenici u vrijednosti oko 1,4 milijuna eura, a koja je otvorena 2016. godine. Izgradnja pravosudnih institucija u Zenici dio je šire podrške Europske unije za saniranje zgrada sudova i tužiteljstava, a do sada je Europska unija financirala obnovu i izgradnju 32 pravosudne institucije u 17 gradova širom Bosne i Hercegovine.

U sklopu posjeta, veleposlanik.Sattler će se sastati i s premijerom Zeničko-dobojske županije Nezirom Pivićem - najavljeno je iz Izaslanstva EU u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije