Ekstremne mjere

VIDEO U Urugvaju zabranili nogomet na 10 dana!

Raffaella Fico
Foto: Pixsell
1/2
19.01.2013.
u 16:00

Povod odluci Urugvajskog nogometnog saveza bila je tučnjava i neredi koji su se zbili na njihovom el clasicu, utakmici Penarola i Nacionala.

U Urugvaju su se odlučili na ekstremne mjere kako bi barem nakratko zaustavili huliganizam i nasilje na utakmicama. Tako je tamošnji nogometni savez zabranio nogomet na 10 dana! Povod toj strogoj odluci bili su neredi na njihovom el clasicu - dvoboju Penarola i Nacionala u polufinalu Copa Bimba.

Sve je počelo još prije same utakmice, kad je u obračunu huligana iz rivalskih navijačkih skupina, jedan mladi čovjek ranjen iz vatrenoga oružja. Prebačen je u bolnicu i nalazi se na odjelu intenzivne njege. A onda je "veselo" bilo i nakon posljednjeg sučeva zvižduka. Penarol je pobijedio 1:0, a policija je morala čuvati glavnog suca utakmice od ljutitih igrača Nacionala. U toj gužvi netko je od plavaca navodno nehotice zakačio vratara Nacionala Jorgea Bavu, a taj je, brže-bolje uzvratio i udario šakom policajca po licu.

I možda se ništa ne bi ni dogodilo da susret kod kuće na televiziji nije gledao jedan sudac (ne nogometni, već onaj pravi), koji je odmah reagirao, nazvao policiju i Bava je ubrzo bio uhićen. Prespavao je u pritvoru, a kasnije se ispričao za svoje (ne)djelo pa je pušten na slobodu.

- Stvari koje su se događali oko stadiona i na samom stadionu Centenario ne smiju se ponoviti. Odluku smo o suspenziji nogometa donijeli smo u dogovoru s Ministarstvom unutarnjih poslova kako bismo poslali poruku da se određena ograničenja moraju poštovati - rekao je predsjednik Urugvajskog nogometnog saveza Sebastian Bauza.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?