gradonačelnik grada mostara

Bešlić: Mediji imaju veliku važnost, ali i odgovornost u izgradnji društva

Ljubo Bešlić
03.05.2017.
u 09:18

U povodu 3. svibnja - Dana slobode medija, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić uputio je čestitke svim novinarkama i novinarima i medijskim kućama u Mostaru i Bosni i Hercegovini.

„Mediji imaju danas veliku važnost ali i odgovornost u izgradnji demokratskog društva, promoviranju ljudskih prava i sloboda. U tom važnom i odgovornom poslu postoje različiti oblici pritisaka na slobodu medije, a što je nedopustivo i svi zajedno trebamo kreirati ambijent u kojem se takve pojave neće događati.

Mediji, kao i svi novinari trebaju profesionalno obavljati svoj posao u interesu javnosti, pluralizma mišljenja i razvoju demokratskog društva. Jer nema slobode bez odgovornosti. Bez odgovornosti sloboda postaje anarhija, a neprijatelji slobode tiska su oni novinari koji tu slobodu zloupotrebljavaju. A bez slobodnih i objektivnih medija ne možemo graditi demokraciju, niti biti slobodna, stabilna i sigurna zemlja za sve narode i građane“, stoji u čestitki.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije