HVIDRA Grada Mostara

Bez branitelja nema slobode, bez slobode nema domovine, bez domovine nema budućnosti

Stojan Lasić
29.05.2020.
u 14:41

U povodu dana Udruge HVIDRA-e Grada Mostara upriličeno je prisjećanje na poginule hrvatske branitelje. Skupu su nazočili predstavnici lokalne vlasti, članovi udruge te obitelji preminulih branitelja. Skup je ove godine bio skromniji nego prethodnih. U vremenu epidemije pridržavali su se uputa Stožera civilne zaštite HNŽ-a i aktivnosti su sveli na minimum.



- Danas kada obilježavamo 26 godina postojanja i aktivnog rada naše Udruge koja ima nešto manje od 500 članova, s ponosom i dubokim poštovanjem sjećamo se svih poginulih hrvatskih branitelja i preminulih članova udruge. Citirat ću jednoga našeg svećenika koji je jednom prigodom izrekao: "Živima se trebamo ponositi, za invalide se trebamo skrbiti, moramo se branitelja spominjati, ne samo poradi njih, nego prije svega, poradi nas i radi našega dobra".

Bez branitelja nema slobode, bez slobode nema domovine, bez domovine nema budućnosti. Zato zahvalni braniteljima živimo i gradimo bolju i ljepšu budućnost - rečeno je u prigodnom govoru tijekom svečanosti održane kod spomenika na Trgu hrvatskih velikana ispred Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru.



Inače, 30. svibnja obilježava se Dan hrvatskih vojnih invalida Domovinskoga rata, Dan državnosti Republike Hrvatske, te Dan ratnih vojnih invalida Republike Hrvatske.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije