Očekivanja od ‘pronađenoga’ originala

Bh. Hrvati traže poništavanje “puzajuće” revizije Daytona koja je omogućila majorizaciju

03.11.2017.
u 09:00

“Sklopljeno u Parizu dana 14. prosinca 1995. na bosanskom, hrvatskom, engleskom jeziku, s time da je svaki tekst jednako vjerodostojan”. Ovako je zaključen Daytonski mirovni sporazum na koji su svoje potpise stavili predsjednici RH Franjo Tuđman, RBiH Alija Izetbegović i SR Jugoslavije Slobodan Milošević, a kojim je okončan rat.

Zagubio fascikl

Takav primjerak pronađen na Palama regionalna je vijest koja je poslužila za novo sprdanje s Bosnom i Hercegovinom koja nema sačuvan originalni primjerak mirovnog sporazuma i koji je naknadno dobila od Francuske koja je deponator originala potpisanog prije gotovo 22 godine u Parizu. U međuvremenu su Željko Kuntoš odnosno njegova obrana promijenili priču pa se sada taj policajac brani tvrdnjom kako nije znao što se nalazi u fasciklu koji mu je predan prije 17 godina. Naime, njegov odvjetnik Miljkan Pucar tvrdi kako nisu točni navodi da je njegov klijent pokušao prodati originalni Daytonski sporazum na engleskom jeziku...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?