Višednevni pohod

Biskup Franjo Komarica u pohodu Hrvatima u SAD

28.10.2015.
u 06:15

Na Poziv don Mate Bižace, izaslanika za SAD pri Vijeću za inozemnu pastvu HBK i BK BiH

U višednevnom pohodu hrvatskim katoličkim župama i misijama u SAD-u boravio je banjolučki biskup Franjo Komarica. Došao je na poziv izaslanika za SAD pri Vijeću za inozemnu pastvu HBK i BK BiH don Mate Bižace, svećenika bračko-hvarsko-viške biskupije, koji je više od 30 godina dušobrižnik u jugozapadnom dijelu SAD. Posljednjih godina se jako intenzivno brine za doseljene Hrvate katolike iz BiH i RH u nekoliko saveznih država, na prostoru koji obuhvaća područje od Hrvatske do Islanda.

Biskup Komarica se susreo s vjernicima iz osam američkih gradova i hrvatskih katoličkih župa: sv. Ante u Los Angelesu (država Kalifornija), sv. Josip u St. Louisu (država Missouri), Srca Isusova u Chicagu (država Illinois), sv. Ivana Krstitelja u Kansas Cityju (država Kansas); zatim iz Hrvatske katoličke stalne misije "Zvijezda mora" u San Pedru (država Kalifornija); iz hrvatskih misija u Phoenixu (država Arizona), Las Vegasu (država Nevada) i Denveru (država Colorado).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije