“Božić u Busovači”

Blagdansko se ozračje osjeti na svakom koraku

11.12.2017.
u 11:00

Skromno ukrašavanje Busovače proteklih godina pred božićne blagdane, čini se, postaje stvar prošlosti. Skupina uglavnom mladih ljudi, koji svoju perspektivu vide u toj srednjobosanskoj općini, odlučila je voljenom mjestu darovati pravi božićni ugođaj. Upravo s tim ciljem osmišljen je projekt pod nazivom “Božić u Busovači” koji se održava od 3. do 31. prosinca ispred crkve sv. Ante Padovanskoga. Započeo je prigodnim paljenjem lampica u središtu grada, zajedničkim ukrašavanjem božićnoga drvca te otvorenjem adventskih kućica. Uz zvuke klasične glazbe s koncerta “Musica aeterna” održanog iste večeri, čarolija Božića zahvatila je Busovaču. Nastavlja se kroz 15-ak različitih kulturno-zabavnih sadržaja, uz krafne, kuhano vino i mnogo druženja, a prema najavama organizatora, završit će 31. prosinca novogodišnjim vatrometom. Cijeli je program, sa svim detaljima, moguće pratiti na Instagramu i stranici na Facebooku “Božić u Busovači”.

- Lijepo je što smo svi dali svoj doprinos sitnicama, uz po koji ukras, dar, kupili vijenac jer u konačnici svi smo ponosni na ovaj, nekome mali, a nama Busovljacima veliki i značajan događaj - rekla nam je Marina. - Za blagdane redovito dolazim iz Zagreba provesti ih u Busovači s roditeljima. Raduje me što je ove godine sve tako posebno - dodaje Ivana. Organizatorima projekta “Božić u Busovači” poticaj je to kako bi iduće i svake sljedeće godine učinili još više i bolje te s obitelji i prijateljima mogli ponosno prošetati gradom te uživati u mirisu poslastica, glazbi i svemu onome što ovaj najradosniji blagdan čini tako posebnim. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije