Visoki predstavnik EU

Borrell: Nisam primio non paper o BiH, ali sam čuo za njega

26.04.2021.
u 18:44

Visoki predstavnik EU za vanjsku politiku i sigurnost Josep Borrell izjavio je u Bruxellesu da nije primio non-paper o promjeni granica na Zapadnom Balkanu, ali je čuo za njega.

Borrell je rekao i kako non-paper za njega nije problem, jer to, kako je istaknuo, i nije pravi dokument.

"Želim naglasim podršku EU teritorijalnom integritetu BiH, kao i drugih zemalja Zapadnog Balkana i mislim da se trebamo fokusirati na stvari koje su važne, koje funkcioniraju, u konstruktivnom dijalogu, a ne voditi rasprave koje nas odvlače od našeg zajedničkog rada", rekao je Borrell novinarima, prenosi Srna. 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Bruxellesu da je mnogo puta rekao kako podržava integritet BiH i Republike Srpske, što je obveza Beograda, a da nije vidio, niti mu je predstavljen nikakav dokument koji to dovodi u pitanje.

Vučić je rekao da dugo nije razgovarao s premijerom Slovenije Janezom Janšom i da su posljednji put razgovarali o pandemiji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije