SITNE POGREŠKE

Cijelo vrijeme pogrešno kuhamo bolonjez? Poznati chef otkrio kako je ispravno

04.08.2020.
u 16:50

Jedan sastojak dodajte, jedan izbacite

Poznati chef Gino D' Acampo otkrio je da većina ljudi pogrešno priprema mesni umak bolonjez s tjesteninom. Osim pogrešne vrste tjestenine, dodaju nepotrebne začine i povrće.  Za početak, umjesto špageta trebale bi se koristiti tagliatelle, a Gino je otkrio još nekoliko pravila kojih bi se trebalo pridržavati ako želite pripremiti omiljeno jelo onako kako to rade u Italiji.  U tavi prepržite sitno nasjeckani luk, celer i mrkvu, a zatim slijedi korak gdje mnogi griješe.

Kako prenosi Daily Star, Gino je rekao da bi se trebalo koristiti više vrsta mesa za ovo jelo da bi se dobila željena tekstura i okus. Tradicionalno, bolonjez umak se priprema s junetinom i svinjetinom. "Svinjetina će vam dati volumen i okus, a junetina teksturu."

Nakon što je meso gotovo, dodaje se jedan poseban sastojak – mlijeko! Ono će pomoći da meso omekša, ali i napraviti bolju teksturu. Uz mlijeko se dodaje još i vino, zajedno s pilećim ili goveđim temeljcem. Ta tri sastojka treba kuhati malo dulje kako umak ne bi bio kiseo. 

Ginov posljednji savjet jest da izostavite jedan sastojak koji se često dodaje –rajčice. Umjesto njih trebalo bi dodati malo kaše ili koncentrata rajčice, a cijeli umak završit ćete tako što ćete ga ostaviti da se kuha tri sata na laganoj vatri. Sat i pol ostavite poklopac i miješajte svakih 15 minuta. Nakon sat i pol skinite poklopac. Umak poslužite s tagliatellama koje ste skuhali al dente.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije