20. godina od Oluje

Cjelodnevna svečanost kao podsjednik na pobjedu i završetak rata

podizanje zastave knin
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/28
05.08.2015.
u 13:07

– Srpski političari šire laži i mitove te nameću kolektivnu odgovornost. Mi smo se branili i trebali bi se zapitati kako je bilo hrvatskom narodu pod okupacijom – rekao je Karamarko

Knin je danas ugostio svitu političara i značajnih osoba društvenog života Hrvatske na proslavi 20. obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja, odnosno Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana branitelja. Svečanost traje od ranih jutarnjih sati – polaganjem vijenaca premijera Zorana Milanovića, predsjednice Kolinde Grabar Kitarović  i predsjednika Sabora Josipa Leke – sve do podizanja zastave na tvrđavi, održavanjem mise u kninskoj crkvi i otvaranja muzeja Oluja '95. posvećenog svim akcijama Domovinskog rata te otkrivanja spomenika Franji Tuđmanu. 

Svečanost će trajati do kasno navečer kada će Marko Perković Thompson održati koncert na stadionu.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko na kninskoj tvđavi izjavio je kako je na današnji dan jako ponosan, ali se i prisjeća stradalih branitelja. Upitan kako komentira izjave predsjednika Srbije Tomislava Nikolića rekao je kako bi u Srbiji trebali biti svjesni da je odlazak srpskog naroda režiran u Miloševićevoj kuhinji.

– Srpski političari šire laži i mitove te nameću kolektivnu odgovornost. Mi smo se branili i trebali bi se zapitati kako je bilo hrvatskom narodu pod okupacijom – rekao je Karamarko koji nije htio komentirati upit zašto premijer Milanović ne drži govor u Kninu. 

Sličnog je stava i Vladimir Šeks koji je izjavio da su emocije danas snažne kao što su bile i prije 20 godina, a komentirao je i izjave srpskog predsjednika Nikolića.

– Postoje zapovjedi i dokumenti iz kojih se vidi da su srpske vođe, Martić i ostali, prisilili srpsko stanovništvo na odlazak i evakuaciju. Dio je otišao dobrovoljno i o to onaj koji se bojao odgovornosti za ono što je činio u ratu, a drugi su otišli pod pritiskom srpskih vođa. Žalosne su izjave Nikolića, a pokazuju da vuk dlaku mijenja, a ćud nikako – rekao je Vladimir Šeks. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije