Vaughn Bishop u bih

Dogovorena jača suradnja svih policijskih i sigurnosnih agencija u BiH

Avaz
26.04.2019.
u 15:53

U zgradi Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) u BiH u održan je sastanak izaslanstva koje je predvodio zamjenik direktora CIA-e Vaughn Bishop s predstavnicima OSA-e, s direktorom Osmanom Mehmedagićem na čelu, kao i s predstavnicima policijskih agencija u BiH, piše Avaz. 

Kako je nakon sastanka kazao ministar unutarnjih poslova RS Dragan Lukač, nije bilo govora o formiranju rezervnog sastava policije RS.

- Razgovarali smo o sigurnosnim izazovima u BiH, migrantskoj krizi te povratnicima sa stranih ratišta - kazao je Lukač.

On je istaknuo da kao ministar unutarnjih poslova RS pozdravlja svakog novog policajaca na ulicama širom Bosne i Hercegovine.

Također, Lukač je kazao da je dogovorena zajednička borba protiv terorizma. 

- Postignut je dogovor o zajedničkom djelovanju agencija u očuvanju stanja sigurnosti u zemlji i na zaštiti svih građana i njihove imovine - kazao je Lukač.

Na pitanje novinara je li Bishop imao neku poruku za bh. policijske agencije, ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić je kazao da ono što on može reći jeste da se u narednom razdoblju može očekivati pojačana suradnja svih policijskih i sigurnosnih agencija u BiH.

Također, Bishop je kazao da će SAD pružiti svaku vrstu pomoći našoj zemlji.

On je rekao da je bilo riječi o pravosuđu u BiH te da je Mektić posebno ukazao na problem korupcije, a razgovarano je i o borbi protiv organiziranog kriminala.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?