Federacija BiH

Dunović će tražiti ocjenu ustavnosti odluka i zakona donesenih s manje od 30 glasova izaslanika

milan dunovic
29.12.2015.
u 22:29

Potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović priopćio je danas da je, s obzirom na nedavni zaključak Vijeća za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa Ustavnog suda Federacije BiH kojim se dovelo u pitanje tumačenje većine u Domu naroda Parlamenta FBiH, njegova ustavna i moralna obveza poduzeti korake u cilju rasvjetljavanja ove nedoumice.

- Iz zaključka Vijeća za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa Ustavnog suda Federacije BiH vidljivo je da je nedvosmisleno navedeno da Klub Srba u Domu naroda Parlamenta FBiH nije popunjen i da dvotrećinska većina ne može biti 10 izaslanika već minimalno 12 - navodi se u pripćenju iz Dunovićevog ureda. 

Analogno, postavlja se pitanje ukupne natpolovične većine u Domu naroda.

- Smatram da je Ustavni sud Federacije BiH nadležan za rješavanje ovog pitanja, te u tom smislu imam obvezu, kao ovlašteni apelant, pokrenuti Zahtjev za ocjenu ustavnosti svih odluka i zakona koji su doneseni s manje od 30 glasova izaslanika u Domu naroda Parlamenta FBiH - navodi se u priopćenju. 

Dodaje se da to uključuje i sam izbor predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH i svih zakona, odluka i imenovanja donesenih nakon toga.

- U narednom razdoblju ću prikupiti sve relevantne informacije kako bi se Zahtjev za ocjenu ustavnosti mogao pokrenuti što je moguće prije, priopćeno je iz Dunovićevog ureda. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije