susret s Al-Khaterom

Herceg: Zračna luka u Mostaru jedan od nositelja razvitka HNŽ-a

28.03.2019.
u 13:13

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg i županijski ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa Rašid Hadžović održali su sastanak s veleposlanikom Katara u Bosni i Hercegovini Sultanom Bin Ali Al-Khaterom.

Herceg je katarskog veleposlanika upoznao s Hercegovačko-neretvanskom županijom i njezinim prirodnim, povijesnim i kulturnim bogatstvima, te s radom županijske vlade.

Osvrnuo se i na potencijale HNŽ-a i mogućnosti koje se nude stranim ulagačima, poglavito u području obnovljivih izvora energije i turizma. Naglasio je i značaj Zračne luke u Mostaru kao jednog od nositelja razvitka Županije.

Ministar Hadžović govorio je o svim razinama obrazovanja u HNŽ, ističući kako postoji posebno zanimanje za suradnju u visokom obrazovanju i znanosti. Naglasio je i potencijale koje HNŽ ima u kulturi, podsjećajući na bogatstvo kulturno-povijesne baštine. Izrazio je i zainteresiranost za suradnju u području športa.

Veleposlanik Sultan Bin Ali Al-Khater, ističući kako je danas prvi put u Mostaru i HNŽ-u, zahvalio je predsjedniku Hercegu i ministru Hadžoviću na srdačnom prijamu. Izrazio je spremnost za nastavkom suradnje u svim projektima od obostranog interesa, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?