crkva sv. Antuna Padovanskog

„Hodočašće“ slike „Milosrdni Isus“ stiglo u Bihać

26.03.2019.
u 13:07

U nedjelju, 24. ožujka 2019. slika „Milosrdni Isus“ stigla je u drevnu župu Bihać, kao sedamnaestu po redu od kako je započela svoje hodočašće po župama banjolučke biskupije. U župnu crkvu sv.Antuna Padovanskog slika je uz pjevanje unesena u svečanoj procesiji praćena biskupom, svećenicima, redovnicima i okupljenim župljanima, javlja TABB. 

Svečano koncelebrirano misno slavlje je predslavio biskup Franjo Komarica. S njime su koncelebrirali župnik fra Bono Tomić, župni vikar fra Mario Plavčić, misionar Božjeg Milosrđa, redovnik-palotinac iz Poljske Witold Piotr Pietrasink i don Angelo Bartulica.

Na početku misnog slavlja je župnik izrazio dobrodošlicu biskupu i misionaru, a biskup je kratko protumačio značenje „hodočašća“ slike „Milosrdni Isus“ po svim župama banjolučke biskupije, te trajno čašćenje te slike u svim obiteljima cijele biskupije.

Misionar p. Witold Piotr je u svojoj propovjedi opširno tumačio važnost prihvaćanja poruke Neba, koja je Katoličkoj Crkvi, a preko nje cijelom čovječanstvu, došla preko svete redovnice Faustine Kowalske i širenja kulta Božjeg Milosrđa po svijetu.

Nakon izmoljenog Vjerovanja uslijedila je svečana „intronizacija“ i blagoslov slike „Milosrdni Isus“. Po završetku mise svi su župljani uzeli za svoje domove po jednu sliku. Cijelu svečanost je snimila TVRS. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?