Vlada Federacije

Hrvati opet izigrani: Zbog kršenja dogovora hrvatski ministri nisu bili na sjednici

fedevlada
Foto: Press
14.05.2015.
u 12:50

Ministar zdravstva, Vjekoslav Mandić, kazao je novinarima da je dnevni red sjednice Vlade Federacije BiH promijenjen, iako je ranije obećano da se to neće dogoditi

Nastavlja se raspad sustava u Vladi Federacije BiH.

Po završetku sjednice Vlade Federacije BiH, premijer Fadil Novalić održao je konferenciju za medije na kojoj je govorio o evidentnoj krizi Vlade FBiH.

Novalić je rekao da treba zažmiriti na oba oka pa reći da ova vlada funkcionira dobro, jer je ovo drugi put da ministri HDZ-a napuštaju sjednicu.

"Ovo je druga sjednica kako nema ministara iz HDZ-a, a koji su predstavnici jednog od konstitutivnih naroda", rekao je Novalić.

Govoreći o razlozima zbog kojih su ministri iz HDZ-a napustili sjednicu, Novalić je kazao da je na kolegiju jučer usvojen prijedlog dnevnog reda, ali da je na današnjoj sjednici ministar energetike, industrije i rudarstva Reuf Bajrović skinuo s dnevnog reda odluku o Aluminiju.

"To je legitimno pravo Bajrovića jer dnevni red se utvrđuje na sjednici Vlade. Međutim, ministri HDZ-a povukli su sve točke dnevnog reda koje su predložili i napustili sjednicu", rekao je Novalić.

Premijer FBiH nije htio konkretno odgovoriti tko je kriv za krizu u Federalnoj vladi, da li je to DF ili HDZ.

Na novinarsko pitanje na koji način planira omogućiti normalno funkcioniranje organa izvršne vlasti u Federaciji BiH, Novalić je kazao da bi najbolje rješenje bilo da se lideri političkih stranaka Bakir Izetbegović, Dragan Čović i Željko Komšić dogovore o izlasku iz krize.

Medijima se obratio i ministar trgovine Aleksandar Remetić koji nije htio govoriti o razlozima zbog kojih je Bajrović skinuo s dnevnog reda odluku o Aluminiju.

 

Komentara 4

CO
cope
21:23 14.05.2015.

Sojka Bajrovic je komunista,zajebo si se u psovkama -pocni ponovo!

MI
Milostinja
21:42 14.05.2015.

Šešelj pali zastavu, Draža se vratio na scenu, a BiH Hrvati šute.....

SO
sojka
20:57 14.05.2015.

Ovo me nist necudi jer muslimani kao narod su sa dva lica ..nije dzaba ona stara poslovica uzmi turcina jednog u vrecu i pod noge drugog za stol jedite i pijte i na kraju obadvojica ti isto misle. Bajrovicu .ebem ti dzumu ,kindiju,jaciju,namaz li ti tvoj ...nicija do zore nije sijala pa nece ni vasa muslimanska..

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije