Mirko Šarović

Inferioran položaj BiH u energetskom sektoru uskoro će biti prošlost

10.06.2017.
u 13:05

Naše mjesto je mjesto energetskog lidera u regiji, ukoliko reformiramo zakonodavstvo, prilagodimo ga europskim standardima i pametno iskoristimo šanse koje nam se nude - istaknuo je Šarović

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović izjavio je danas na ministarskom skupu u Beču da će inferioran položaj naše zemlje u energetskom sektoru uskoro postati prošlost.

- Naše mjesto je mjesto energetskog lidera u regiji, ukoliko reformiramo zakonodavstvo, prilagodimo ga europskim standardima i pametno iskoristimo šanse koje nam se nude - istaknuo je Šarović, sudjelujući na dvodnevnoj ministarskoj konferenciji i forumu o održivosti zemalja članica energetske zajednice.

Ministar Šarović je naglasio da Bosna i Hercegovina trenutno radi na cjelokupnoj strategiji svog energetskog sektora, koja će utrti put snažne energetske tranzicije zemlje i potaknuti razvoj čiste energije i enegetske efikasnosti.

- Vjerujem da će poslije Summita za zapadni Balkan u Trstu 12. srpnja, inferiorni položaj Bosne i Hercegovine u odnosu na ostale članice energetske zajednice, postati prošlost - istaknuo je.

Najviše pažnje, uoči održavanja Summita u Trstu, ministri su posvetili implementaciji pariškog sporazuma o enegertskoj efikasnosti i izmjeni ugovora o uspostavi energetske zajednice, kojoj će uskoro biti dodata legislativa iz oblasti klimatskih promjena i životne sredine.

Ministarskom skupu u Beču prisustvuje i komesar Evropske unije za proširenje i politiku susjedstva Johanes Han, priopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije