Korisnika sto tisuća

Invalidi najavljuju prosvjede zbog neisplaćenog novca

'29.09.2013., Bjelovar - Svecanost obiljezavanja Dana grada Bjelovara i Dana hrvatskih branitelja pocela je polaganjem vijenaca na spomen-obiljezju palim hrvatskim braniteljima na Trgu Eugena Kvaterni
Foto: 'Damir Spehar/PIXSELL'
13.01.2014.
u 17:17

Iz Saveza traže da se poduzmu konkretni potezi

Iz Saveza ratnih vojnih invalida FBiH očekuju što skorije prevladavanje postojećeg stanja i nemogućnosti isplate osobne i obiteljske invalidnine za pripadnike ratnih vojnih invalida i obitelji poginulih branitelja. - Neko od najbližih rješenja mogla bi biti sjednica Ustavnog suda FBiH najavljena danas na kojoj očekujemo da bude donesena barem privremena mjera i tako bude omogućeno ministru financija Anti Krajini ili nekoj drugoj ovlaštenom osobi da uime Ministarstva financija potpiše ove tranše i ostale transakcije koje se tiču tog ministarstva - kazao je predsjednik saveza Ale Hošić. Ističe veliki pritisak koji dolazi iz županijskih i općinskih organizacija Saveza da se “poduzmu konkretni potezi, odnosno na neki način izrazi prosvjed, pred nadležnim institucijama ili na neki drugi način, u odnosu na ono što im se trenutno događa“. Hošić kaže da se osobne i obiteljske invalidnine obično isplaćuju oko 10. u mjesecu, a prima ih oko 100.000 korisnika.

Ključne riječi

Komentara 1

MA
mate45
13:45 14.01.2014.

Sada dižu glavu, a gdje su bili kad je obustavljena isplata invalidima HVO-a

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije