Međunarodni turnir

IPA ZHŽ okupila sudionike iz čitave BiH, Hrvatske i C. Gore

ipazzh
Foto: Grude-online.info
1/9
29.09.2015.
u 08:26

IPA u svijetu ima više od pola milijuna članova, a RK IPA ZHŽ ih ima više od stotinu

Regionalni klub IPA Zapadnohercegovačke županije još se jednom pokazala kao sjajan organizator događaja i vrhunski domaćin gostima iz čitave BiH, Hrvatske, Crne Gore... IPA ZHŽ se pobrinula da uvod u svečano slavlje sv. Mihovila, zaštitnika policije, bude na visokoj razini. Organiziran je II. međunarodni turnir IPA ZHŽ u preciznom streljaštvu 2015. u Širokom Brijegu za žene i muškarce, kao i natjecanje ustrojbenih postrojbi MUP-a ZHŽ-a.

Vrijedne nagrade

Natjecanje ustrojbenih postrojbi MUP-a ZHŽ-a za žene osvojila je Anita Pandžić iz PU Grude, dok je kod muškaraca najbolji bio Tomislav Jelčić iz PU Ljubuški. Ekipno kod muškaraca najbolja je bila ekipa PU Ljubuški, a na 2. i 3. mjestu su Specijalna policija PU Grude. U preciznom streljaštvu najbolja kod žena bila je Jelena Božić iz IPA-e Split, a kod muškaraca Saudin Isaković iz Shoot d.o.o Zenica. Njemu je pripala i glavna nagrada kao najboljem strijelcu turnira, za što je dobio pištolj HS Produkt XDM-9. Na natjecanju je sudjelovalo više od 60 natjecatelja. Službeni program nakon natjecanja preselio se u restoran Otok u Grudama gdje je policajce blagoslovio i zaželio im obilje uspjeha u budućem radu grudski župnik fra Stanko Pavlović. U glazbenom programu sudjelovale su i male gangašice iz Rakitna koje su uveličale i dolazak Pape u Sarajevo u lipnju ove godine. O RK IPA ZHŽ koji danas ima više od 100 članova, a čiji se broj svakodnevno povećava, govorio je prvi čovjek ovog kluba Zoran Smital koji je pozdravio sve natjecatelje i ugledne goste koji su došli nazočiti jednom od masovnijih događaja na ovim područjima. Predsjednik Smital je istaknuo važnost mladih. - Mladi naše županije su jamstvo naše budućnosti, a veza naše udruge s njima je svakim danom sve jača, naglasio je Smital.

Razmjena iskustava

Istaknuti su sponzori i donatori događaja Vlada ZHŽ-a na čelu sa Zdenkom Ćosićem i MUP ZHŽ-a na čelu sa Zdravkom Borasom. Istaknuta je i tvrtka Shoot Zenica koja je donirala glavne nagrade te Delta Security. Smital je zahvalio IPA-i Splitsko-dalmatinske županije i predsjedniku Slobodanu Marendiću na nesebičnoj pomoći, a zahvaljujemo i potpori IPA-e Zagreb čija je ekipa prvi put došla na natjecanje. Smital je nazočnim vjernicima islamske vjeroispovijesti čestitao Bajram, a katolicima blagdan sv. Mihovila. IPA je međunarodno policijsko udruženje koje okuplja više od pola milijuna članova u 67 država. Sastoji se od pripadnika policijskih snaga, aktivnih ili u mirovini, a njezina svrha je stvaranje veza i prijateljstva te promicanje međunarodne suradnje profesionalnog usavršavanja i međusobne razmjene strukovnih iskustava

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije