sarajevo

Ispred zgrade Parlamenta FBiH prosvjeduju branitelji

branitelji
FENA
25.04.2017.
u 12:31

Nekoliko desetaka branitelja okupilo se ispred Parlamenta Federacije BiH tražeći da se na dnevni red dvodnevnog zajedanja Zastupničkog doma, koje je u tijeku, uvrsti rezolucija branitelja. Ukoliko se to ne dogodi kažu, nastavit će prosvjedovati i poduzeti blokade u Federaciji BiH.

Osnovni zahtjev iz predložene rezolucije je da ljudi koji su se tijekom proteklog rata u BiH borili u obrambenim jedinicama dobiju po šest KM za svaki mjesec sudjelovanja na prvoj borbenoj crti. Jedan od zahtjeva je i da bude napravljen novi registar branitelja.

Tražeći ispunjenje navedenih zahtjeva potpisnici rezolucije, udruge i organizacije branitelja, prosvjedovali su i tijekom prijašnje sjednice Zastupničkog doma, kada je nakon sastanka predstavnika doma s braniteljima poručeno da su „Vlada FBiH, kao i federalna ministarstva branitelja, rada i socijalne politike te financija, pokrenuli ozbiljne korake u rješavanju određenog broja pitanja iz oblasti braniteljskih prava i statusa, mnogo šira od onih koje je uputila ova braniteljska populacija“.

Tom prilikom, predsjedatelj Doma Edin Mušić rekao je da je jedna od točki rezolucije „teška“ oko 300 milijuna KM, što bi, po njegovim riječima, potpuno dovelo u pitanje funkcioniranje cjelokupne Federacije.

- To je trenutno nerealno, ali Federalno ministarstvo i Vlada su jako otvoreni u kontekstu svih pitanja braniteljske populacije, znači i obitelji poginulih branitelja, ratnih vojnih invalida, dobitnika najvećih ratnih priznanja, a svakako i razvojačenih branitelja - kazao je Mušić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije