sastanak

Ivanić-Hassan Gornass: Uraditi više na poboljšanju suradnje BiH i Sudana

29.06.2017.
u 14:30

Prеdsјеdаtelj Prеdsјеdništvа Bosne i Hercegovine Мlаdеn Ivаnić primiо je akreditive novoimenovane nerezidentne veleposlanice Republike Sudan za BiH sa sjedištem u Rimu Amire Daoud Hassan Gornass, nakon čega su sugovornici ocijenili da treba više uraditi na poboljšanju odnosa i suradnje dviju zemalja, posebno na ekonomskom planu, tim prije što nema međusobno otvorenih pitanja.

U tom kontekstu, usuglašena je potreba za iniciranjem ugovornog reguliranja odnosa i osnovnih sporazuma kojima se omogućava razvoj ekonomsko-privredne i međunarodno-pravne suradnje BiH i Republike Sudan. Tu se, prije svega, misli na ažuriranje međudržavnih ugovora i sporazuma koji se odnose na unaprjeđenje i zaštitu investicija i trgovinu, za koju je ocijenjeno da je na veoma niskom nivou.

Osim navedenog, sugovornici su izrazili zadovoljstvo dobrim političkim odnosima dvije zemlje.

Novoimenova veleposlanica Republike Sudan informirala je predsjedatelja Ivanića o aktualnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Sudanu, kao i o turbulentnim dešavanjima u susjednim zemlјama, najprije Južnom Sudanu i Libiji.

Ivanić je veleposlanici poželio uspješnu misiju i rekao da će Predsjedništvo BiH, kao i druge institucije vlasti, pružati maksimalnu podršku veleposlanici tijekom njezine misije u BiH,  priopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije