Bakuu

Ivaniću uručen počasni doktorat Slovenskog sveučilišta u Bakuu

Ivanić
12.03.2016.
u 13:28

Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, koji boravi u Azerbejdžanu, posjetio je danas Slovensko sveučilište u Bakuu gdje mu je uručen počasni doktorat dodijeljen odlukom Savjeta Sveučilišta.

U prigodnom obraćanju tijekom ceremonije uručenja doktorata rektor Slovenskog sveučilišta Asif Abas Hadžijev naglasio je kako je odluka o dodjeli počasnog dokorata donesena u znak priznanja za doprinos razvoju ukupne suradnje dviju zemalja u svim oblastima.

Jedan od motiva za donošenje ove odluke bio je i nastojanje da bude dat poticaj razvoju suradnje između sveučilišta, posebno kada su u pitanju studije slavistike, odnosno izučavanje jezika i kulture naroda koji žive u BiH i susjednim zemljama.

Slovensko sveučilište u Bakuu je državno sveučilište osnovan 2000. radi zbližavanja i njegovanja suradnje s sveučilištima u Rusiji, Bjelorusiji, Ukrajini, Poljskoj, Češkoj, Grčkoj i drugim europskim zemljama.

Zahvaljujući na ukazanoj počasti, Ivanić je naglasio kako je današnji događaj predstavlja još jednu potvrdu prijateljskih odnosa dviju zemalja i njihovih naroda, te da BiH i Azerbejdžan kao složena, multinacionalna društva dijele brojne sličnosti koje mogu biti osnov za produbljivanje suradnje.

Također, poželio je mnogo uspjeha rektoru, profesorima i studentima Slovenskog sveučilišta i pozvao ih da svojim aktivnostima uspostave most suradnje sa kolegama u BiH i drugim zemljama Balkana.

Počasni doktorat Slovenskog sveučilišta u Bakuu ranije je dodijeljen službenicima iz nekoliko europskih zemalja, među kojima su predsjednik Rusije Vladimir Putin, počivši ruski patrijarh Aleksej II, bivši predsjednik Grčke Karolos Papuljas i druge visoke ličnosti, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije