sanitarni inspektori

Iz izolacije u Federaciji izašlo 15.335 osoba

08.04.2020.
u 19:53

Federalni sanitarni inspektori zaključno sa 7. travnjem na graničnim prijelazima izdali su 23.780 rješenja o stavljanju osoba pod zdravstveni nadzor na razdoblje od 14 dana, a u utorak je izdano 436 rješenja.

Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović kazao je kako su danas istekle mjere iz 385 rješenja o izolaciji koja su izdali federalni sanitarni inspektori, a do jučer je za 15.335 osoba istekao period obavezne izolacije u trajanju od 14 dana.

Kada je u pitanju kontrola cijena u Federaciji BiH, dežurni tim federalnog tržišnog inspektorata je 8. travnja na području Sarajevske županije i Tuzlanske županije izvršio osam inspekcijskih nadzora i dva kontrolna nadzora, te utvrdio sedam prekršaja, što podrazumijeva podnošenje sedam prekršajnih naloga u iznosu od 8.700 KM.

Povećanje cijena artikala s Liste proizvoda na koje se primjenjuje mjera neposredne kontrole cijena koja je sastavni dio Odluke Vlade FBiH o propisivanju mjera neposredne kontrole cijena (brašno, ulje, riža, kvasac, povrće, voće, zaštitne maske, sredstva za dezinfekciju, itd.) je dosad evidentirano kod ukupno 25 subjekata nadzora.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?