ministarstvo obrane BiH

Jusić i Giardini o bilateralnoj obrambenoj suradnji BiH i SAD-a

obrana
11.08.2016.
u 18:24

Zamjenik ministra obrane BiH Sead Jusić primio je danas političkog vojnog savjetnika Veleposlanstva SAD-a u BiH Cary Giardini, te vojnog atašea SAD u BiH brigadira Mark Karasa, s kojima je razgovarao o bilateralnoj obrambenoj suradnji Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država.

Razgovaralo se o trenutnom stanju, izazovima i perspektivama MO i OS BiH, a razmijenjana su mišljenja i informacije o dosadašnjoj i budućoj suradnji, kroz programe vojne edukacije i obuke IMET, program Mil to Mil (Vojska-Vojsci) i suradnju s Nacionalnom gardom Maryland i drugim oblicima bilatarelne obrambene suradnje dviju država.

Kako je priopćeno iz Ministarstva obrane BiH, zamjenik ministra Jusić je Giardini poželio uspjeh u budućem radu na dužnosti političkog vojnog savjetnika veleposlanice SAD-a u BiH Maureen E. Cormack i izrazio očekivanje za nastavkom podrške koju institucijama obrane pruža Veleposlanstvo SAD u BiH.

Također, razgovaralo se i o izazovima s kojima se MO BiH susreće kroz sustav javnih nabavki i realizaciju proračuna za 2016. godinu, sudjelovanju pripadnika OS BiH u misijama podrške miru, te o nastavku rada na dokumentu "Pregled obrane".

Zamjenik ministra Jusić je, u tom kontekstu, informisao Giardini da je Rukovodni tim usvojio okvirni plan aktivnosti na izradi dokumenta "Pregled obrane“, na osnovu kojeg će se u narednom razdoblju raditi, kako bi se se ovaj strateški dokument završio do 30. studenog kako je to u svojim zaključcima preciziralo Predsjedništvo BiH, priopćeno je iz MOBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije