SAVJETI

Kako smršaviti u nogama?

22.01.2018.
u 16:45

Prije nego se odlučimo na mršavljenje u nogama, a s time i prilagođenu prehranu te režim tjelovježbe, moramo odrediti svoj tip nogu.

Mršavljenje može mnogima predstavljati problem na svim područjima tijela, dok su noge i bedra nekako najviše zahvaćeni masnim naslagama kod žena, piše portal Kreni zdravo.

Mršavljenje je proces koji se odvija na cijelom tijelu, a rijetko kada možemo mršavjeti u samo jednom dijelu tijela. Nažalost, kod žena se u pravilu masne naslage više talože na donjem dijelu tijela poput bokova, bedara i donjeg dijela trbuha. Najbrže mršavljenje nogu odvijat će se pri redukcijskoj dijeti s redovitom tjelovježbom, a dodatan poticaj je i to što ćemo popratno uzrokovati mršavljenje i na drugim dijelovima tijela.

Kako stanjiti noge i bedra?

Prije nego se odlučimo na mršavljenje u nogama, a s time i prilagođenu prehranu te režim tjelovježbe, moramo odrediti svoj tip nogu. Za pravilno mršavljenje potrebno je dobro razumjeti svoju konstituciju tijela te izvoditi pravilne vježbe. Tako postoje dva glavna tipa nogu koje možemo imati, a razlikuju se u količini masnih naslaga ili mišića.

Određene osobe mogu imati snažne bedrene mišiće i malo masnih naslaga, a to ćemo najlakše saznati ako stanemo pred ogledalo i rukom uhvatimo bedra. Ako se na bedrima može “uhvatiti” dosta masnih naslaga, celulita ili općenito tkiva koje nije snažno povezano s mišićima, onda se radi o 1. tipu nogu. Ovaj tip označava lako stvaranje masnih naslaga bez mišića ispod, a odgovor na kako dobiti razmak između nogu i stanjiti bedra je cardio trening s vježbama za jačanje mišića.

Ukoliko na većim bedrima možete uhvatiti samo kožu i nemate odviše celulita, riječ je o bedrima s jakim mišićima ispod manje količine masnog tkiva. U tome slučaju bi vježbe za jačanje mišića nogu poput uobičajenih čučnjeva ili iskoraka mogle rezultirati samo povećanjem mišića, a time i izgleda samih nogu. 

Kod većih bedrenih mišića, potrebno je izbjegavati vježbe koje grade mišiće na nogama te investirati u niskokaloričnu, ali zdravu prehranu kojoj neće manjkati vitamina i minerala. Tijekom vježbanja, poželjno je fokus staviti na druge dijelove tijela i kardio trening, a bedra izbjegavati. 

Kako smršaviti u bedrima i bokovima i kako stanjiti listove pročitajte ovdje.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije