VELIKI GUBITAK

Komemoracija Segmedini Srni-Bajramović: Ostala je velika praznina

Foto: avaz
1/7
02.06.2022.
u 13:10

U sali Parlamenta Federacije BiH održana je komemoracija Segmedini Srni-Bajramović, zastupnici u Skupštini Sarajevske županije i izaslanici u Parlamentu FBiH, koja je umrla u utorak u 50. godini, piše Avaz.

Osim članova obitelji, stigle su brojni iz svijeta politike, kulturnog i javnog života iz Sarajeva.

Kako je rekao Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a, otišla je velika žena, a kroz suze je govorio o njenoj veličini.

 

Njeno srce nije izdržalo

Rekao je će njegovati uspomene na nju.

- Dragi Armane, Afane, Admire, poštovani članovi obitelji Srna i Bajramović, rodbino prijatelji, odavno jedna vijest nije izazvala toliko nevjerice i želje da nije točna.

Bezbroj poruka i pitanja: „Je li istina“. A onda identična reakcija – kako i zašto.

Tuga, bol i žalost u jednoj rečenici koju čovjek ne želi čuti. Otišla je, njeno srce nije izdržalo.

Život zaista zna biti nepravedan. Samo dan prije pričali smo, šalili se, smijali, dogovarali što i kako dalje. Ja se njoj hvalio svojim unukom, ona s ponosom govorila o svojim sinovima.

Danas je pratimo na put bez povratka. Jako je teško suočiti se s istinom, kako je nećemo više vidjeti. Ostavila je neizbrisav trag u ovom prekratkom gostovanju na ovoj planeti.

 

Ogromna praznina

Draga Segi, ostala je ogromna praznina. Nedostajat ćeš nama, a beskrajno svojoj obitelji. Nema riječi kojom u ovom trenutku može olakšati ovu bol. Suosjećamo se svom svojom dušom. Želimo vjerovati kako posotji neki bolji svijet.

Armane i Afane, vaša mama će kao zvijezda s neba bdijeti nad vama.

Draga Segi, neka ti je laka naša bosanskohercegovačka zemlja. Ostat ćeš u našim sjećanjima, mislima i srcu zauvijek - poručio je Nikšić kroz suze.

Od nje se emotivnim govorom oprostili i predsjedatelj Skupštine SŽ Elvedin Okerić poručivši da će Segmedina ostati svima u sjećanju kao veliki borac za prava. 

- Njena lijepa riječ za svakoga, nisu nikog ostavili ravnodušnim, Ne štedeći se do zadnjih trenutaka, neumorno i predano radila je i zalagala se za bolje i pravednije bh. društvo. Bila je velika čast poznavati je i dijeliti skupštinsku klupu sa njom - kazao je Okerić. 

Tomislav Martinović, predsjedatelj Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, kazao je da će je pamtiti po vedrini kojom bi  ga razveselila nakon žustrih rasprava. 

- Segmedina nas je podsjećala na besmislenost rasprava i podsjećala kako trebamo biti ljudi i razmisliti o smislu života. Ostavila je kulturu dijaloga", kazao je između ostalog emotivni Martinović.

Ugledni glumac Miodrag Miki Trifunov je recitacijom R. Kiplinga odao počast Segmedini.

 

Naše prijateljstvo je ljubav

Zastupnica SBB u Zastupničkom domu FBiH i dugogodišnja Segmedinina suradnica u medijima i prijateljica, Sanela Prašović- Gadžo. Kroz suze je govorila o prijateljstvu između nje, Arijane Saračević-Helać i Segmedine.

- Naše prijateljstvo je ljubav - poručila je Prašović-Gadžo kroz suze.

Ratni urednik emisije Rat Art Senad Zaimović čiju je emisiju vodila Segmedina Srna, kazao je da je ona zračila smirenošću, dobrodušnošću, osmijehom,..

- Od prvog dana je bilo jasno da se radi o izuzetnoj osobi. Od prvog dana bila je naša Srna, naša lavica, drugarica, voljena i cijenjena. Srna je bila naš forontmen, lice ispred kamere, motivator, i nikada nije odstupila od vrijednosti koje je dobila svojim besprijekornim kućnim odgojem - naveo je on.

Posebno je emotivno bilo je obraćanje sina Affana. On se zahvalio svima na podršci u ovim teškim danima, što su došli iskreno i iz puno ljubavi odali počast njegovoj majci.

Segmedina Srna-Bajramović preminula je u 50. godini, a sahrana će biti održana danas u 15 sati na gradskom groblju Bare u Sarajevu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije