DOBRO VLADANJE

Kordić bi mogao na slobodu?

kordić
Foto: Agencije
29.12.2013.
u 10:11

Uprava zatvora Karlaua u Grazu, gdje Kordić izdržava kaznu, podnijela je zahtjev da ga se zbog dobrog vladanja pusti na slobodu nakon isteka dvije trećine ukupne kazne, a to znači u lipnju 2014. godine

Dario Kordić, kojeg je Haaški sud za ratne zločine osudio na 25 godina zatvora, mogao bi zbog dobrog vladanja u zatvoru u Grazu (Austrija) biti pušten na slobodu u lipnju 2014. godine jer mu tada istječu dvije trećine zatvorske kazne, rekao je u Splitu Miroslav Piplica na predstavljanju knjige “Dario Kordić - Da se ne zaboravi”.

“Uprava zatvora Karlaua u Grazu, gdje Kordić izdržava kaznu, podnijela je zahtjev da ga se zbog dobrog vladanja pusti na slobodu nakon isteka dvije trećine ukupne kazne, a to znači u lipnju 2014. godine i mi se nadamo da će Kordić tada početi uživati na slobodi”, rekao je Piplica koji živi u Beču i koji je rekao da je Kordićev prijatelj te da ga često posjećuje u zatvoru u Grazu. “Ako se od Kordića kao uvjet za prijevremeno puštanje na slobodu bude tražilo da se pokaje za ono za što je okrivljen, on se neće pokajati jer se ne osjeća krivim i nastavit će služiti i preostalih 8 godina i 9 mjeseci zatvorske kazne”, kazao je Piplica. Haaški je sud 2004. Kordića, koji je početkom 90-ih bio politički čelnik Hrvata u srednjoj Bosni, pravomoćno osudio na 25 godina zatvora zbog zločina nad Bošnjacima u Lašvanskoj dolini i zločina u Ahmićima, a uračunato mu je vrijeme provedeno u pritvoru. Inače, U knjizi “Dario Kordić - Da se ne zaboravi”, koju su priredili publicisti i dobrovoljci Domovinskog rata Miroslav Piplica i Mladen Pavković, objavljeni su dokumenti Haaškog suda i niz tekstova o Dariju Kordiću.

Ključne riječi

Komentara 2

NE
nestonovo2012
16:32 29.12.2013.

Gdje mu se zuri? Tek se poceo lijepo ponasati... Nece da se pokaje, interesantno... Dakle kazna nije djelovala na zlocinacki um.

JO
JohnConnor
17:52 29.12.2013.

Napokon jedna dobra vijest. Kordic je uz Blagu Zadru i nekolicinu drugih jedan od najvecih heroja Domo vinskog rata.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?