Skoplje

Košarac i Jaćimović o unaprjeđenju turističke suradnje BiH i S. Makedonije

05.06.2021.
u 13:51

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staša Košarac sastao se danas u Skoplju s veleposlanikom BiH u Sjevernoj Makedoniji Draganom Jaćimovićem s kojim je razgovarao o jačanju turističke i privredne suradnje te poboljšanju vanjskotrgovinske razmjene između dviju zemalja, saopćilo je Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Ministar Košarac i veleposlanik Jaćimović istaknuli su da su bilateralni odnosi BiH i Sjeverne Makedonije dobri i prijateljski te da je u narednom razdoblju potrebno raditi na boljoj povezanosti i jačanju veza između privrednika iz Republike Srpske i Federacije BiH s privrednicima iz Sjeverne Makedonije.

Na sastanku je konstatirano da ima mnogo mogućnosti za poboljšanje ekonomske suradnje i unaprjeđenje vanjskotrgovinskog prometa između BiH i Sjeverne Makedonije u okviru CEFTA sporazuma.

Sugovornici su usuglasili da će zajednički raditi na definiranju i afirmaciji izravne suradnje između privrednih sektora Republike Srpske i Federacije BiH, s jedne strane, te Sjeverne Makedonije, s druge strane.

Ministar Košarac i veleposlanik Jaćimović poseban naglasak stavili su na unaprjeđenje suradnje u oblasti turizma te dogovorili da intenziviraju aktivnosti na potpisivanju sporazuma o suradnji između BiH i Sjeverne Makedonije u ovoj oblasti.

Tijekom sastanka je naglašeno da Republika Srpska i Federacija BiH imaju značajne turističke kapacitete koje je neophodno povezati s makedonskom stranom, pri čemu su posebno istaknuti potencijali Jahorine, Bjelašnice, Igmana, kao i Galičice, Mavrova, Ohridskog jezera, Prespanskog jezera te Dojranskog jezera na makedonskoj strani. 

Ministar Košarac i veleposlanik Jaćimović izrazili su opredjeljenje da u predstojećem razdoblju zajedno rade na realizaciji zaključaka današnjeg sastanka u cilju unaprjeđenja turističke i privredne suradnje te povećanja vanjskotrgovinske razmjene između BiH i Sjeverne Makedonije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije