Ministar MUP-a RS

Kovač se javio kao svjedok, a doznao da je osumnjičenik za genocid

tomislavkovac
ICTY
15.09.2015.
u 13:39

Bivši ministar MUP-a RS Tomislav Kovač pojavio se pred Sudom BiH kao svjedok Tužiteljstva BiH u predmetu Josipović i drugi, koji se sumnjiče za genocid u Srebrenici, da bi zatim saznao da je osumnjičen za genocid u Srebrenici, kao i u slučaju u kojem je pozvan da svjedoči.

Kovač se videolinkom javio sa Suda u Beogradu i onda je prilikom iznošenja riječi obrane doznao da je i on jedan od onih koji su predmet istrage za zločine u Srebrenici, te da se sumnjiči i u slučaju zbog kojeg je pozvan da svjedoči. - Prvi put čujem takvo nešto i prvi put čujem da se moje ime dovodi u vezu s optuženom skupinom. Ne mogu svjedočiti dok se ne posavjetujem s odvjetnikom, kazao je Kovač i ustvrdio da će se rado ponovno odazvati pozivu Suda u ovom predmetu.

Tužiteljstvo BiH tereti Miodraga Josipovića, Branimira Tešića, Danila Zoljića i Radomira Pantića, visoke dužnosnike policije RS-a, da su 1995. godine sudjelovali ili pomagali u prisilnom premještanju stanovništva iz Srebrenice, odvajanju muškaraca, kao i zarobljavanju i pogubljenju muškaraca i dječaka na području Bratunca, Srebrenice i Zvornika.

Osim ove četvorke, u istom predmetu sudi se i Dragomiru Vasiću, bivšem zastupniku u Narodnoj skupštini Republike Srpske (SDS), koji je u vrijeme genocida u Srebrenici i okolnim općinama bio zapovjednik policijskih snaga u Zvornku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije