sastanak u Sarajevu

Krešić je upoznao češke parlamentarce o sigurnosnom sustavu u BiH

08.11.2017.
u 11:20

Krešić je posebno istaknuo sigurnosne prijetnje i mjere koje se poduzimaju u borbi protiv nasilnog ekstremizma, terorizma, organiziranog kriminala i korupcije

Zamjenik ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Mijo Krešić sastao se danas u Sarajevu s izaslanstvom Odbora za vanjske poslove, obranu i sigurnost Senata parlamenta Češke Republike. U izaslanstvu Češke koju je predvodio predsjedatelj Odbora František Bublan, bili su i Tomaš Jirsa, Patrik Kunčar, Lubomir Franc, Lukaš Vacik te zamjenica ambasadora Češke u BiH Klara von Kriegsheim Kadlecova.

Zamjenik Krešić je upoznao češke parlamentarce o organizaciji sigurnosnog sustava u BiH, a razgovarano je o sigurnosnim rizicima u regiji te mogućnostima unaprjeđenja bilateralne suradnje između dvije države. Krešić je posebno istaknuo sigurnosne prijetnje i mjere koje se poduzimaju u borbi protiv nasilnog ekstremizma, terorizma, organiziranog kriminala i korupcije. 

On je naglasio i važnost europskih integracija za BiH, kao dio općeg napretka i otvaranja perspektive za mlade ljude i na taj način odvraćanje od raznih devijantnih utjecaja.

Istaknuto je da je suradnja sigurnosnih struktura dvije države na zavidnoj razini, a dobri odnosi se ogledaju i kroz obuke i složene operacije uklanjanja mina i bombi iz rijeka u BiH, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije