GLAVNO VIJEĆE HNS-a

Kriza je posljedica rada nelegalne vlasti

hns
Foto: VL FOTO
14.02.2014.
u 09:19

- Ovakvo krizno stanje u BiH u prvom redu je posljedica nepravednog i nekoherentnog ustroja države, a eskalacija je nastala kao rezultat uspostave neustavne, nelegalne, nelegitimne i nesposobne vlasti - zaključilo je Glavno vijeće HNS-a

Jučer je u Mostaru održana sjednica Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora. Razmatrajući aktualnu situaciju u BiH nakon prosvjeda koji su poprimili rušilačke elemente, Glavno vijeće HNS smatra kako je opravdana socijalna i gospodarska dimenzija stanja u BiH instrumentalizirana na način da je došlo do rušenja institucija BiH na državnoj i županijskoj razini što ima obilježja državnog udara.

Ustroj države

- Ovakvo krizno stanje u BiH u prvom redu je posljedica nepravednog i nekoherentnog ustroja države, a eskalacija je nastala kao rezultat uspostave neustavne, nelegalne, nelegitimne i nesposobne vlasti. Pozdravljamo novi pristup EU prema rješenju krize u BiH. Podržavamo stavove iz rezolucije Europskog parlamenta, te pozivamo EU da s predstavnicima BiH izradi i primjeni prilagođen pristup za podnošenje zahtjeva za članstvo u Europskoj uniji - navodi se u priopćenju koje je upućeno nakon sjednice. Glavno vijeće HNS traži od legitimnih predstavnika hrvatskog naroda u institucijama vlasti da se aktivno uključe u iznalaženje rješenja djelujući od Vijeća ministara, Parlamentarne skupštine BiH do županija. Glavno vijeće HNS traži sazivanje proširene zajedničke sjednice Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora, Glavnog vijeća, predsjednika vlada i ministara na županijskim razinama radi razmatranja sigurnosnih pitanja i daljnjeg međužupanijskog povezivanja.

Razvoj HNS-a

- Razmotreni su modaliteti daljnje institucionalizacije HNS kao krovne političke i predstavničke institucije Hrvata u BiH. Glavno vijeće HNS je donijelo odluku o utemeljenju Odjela za II. svjetski i Domovinski rat - navodi se na kraju priopćenja. Inače, nakon terorističkih napada huligana na institucije i pokušaja da se kriza s područja županija u Bosni prenese i u Hercegovinu, očekivalo se kako će tijela Hrvatskog narodnog sabora uputiti jasne poruke legitimnih hrvatskih predstavnika. I u tome svjetlu može se promatrati jučerašnja sjednica u Glavnog vijeća HNS-a u Mostaru.

Ključne riječi

Komentara 9

SR
srečko45
11:21 14.02.2014.

od bunta i gladnih trbuha prešlo se na ukidanje kantona i federacije pa do jedinstvene bih i jedistvenog jezika i zato HNS nesmije podleći pritisku trija fantastikus(zlajo,željko i bakir) i svrgnuti nelegalne hrvate sa vlasti i ostaje ono kao zadnja opcija a to je hrvatski entitet

RO
rosa
14:20 14.02.2014.

Kada je to tako, kako objašnjavate ništa manju krizu u općinama i županijama u kojima nitko drugi do HDZ-ea suvereno vlada 20-tak godina? Odgovorom na ovo pitanje, a u kojem bi dominantno bilo riječ o korupciji i kriminalu, dolazimo do zaključka da ste uvijek spremni na laž kojom bi ponovo (tko zna koji puta) Hrvate homogenizirali ili bolje reći stjerali u tor iz kojeg bi se aplaudiralo najvećim nesposobnjakovićima, lažovima i kriminalcima.

BO
Bosnjak
14:47 14.02.2014.

Ma 100% ste u pravi ! Ali samo idite, svi zajedno sa politicke scene pa se mozete privatno sastajati uz rakijicu i rostilj i placati iz sopstevnog djepa. Narod ce se vec nekako snaci.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije