Izbori u Hrvatskoj

Ljubić: Očekujem veći interes za položaj Hrvata u BiH

božo ljubić
07.11.2015.
u 12:06

Predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH i nositelj liste Domoljubne koalicije i HDZ za XI. izbornu jedinicu Božo Ljubić u subotu prijepodne u Mostaru glasovao je na izborima za osmi saziv Hrvatskog sabora. 

Ljubić je na biračko mjesto u Osnovnoj školi Petra Bakule došao u pratnji svoje obitelji, a u izjavi za novinare kazao je kako od nove vlasti u Hrvatskoj očekuje da pokaže više interesa za položaj Hrvata u BiH.

- Očekujem da nova vlast omogući i jače uključivanje hrvatske dijaspore u politički i ekonomski život Hrvatske, da ekonomski osnaži Hrvatsku i da pomogne razvoj hrvatskih područja u BiH, kazao je Lubić.

Dodao je kako očekuje i da Hrvatska nastavi pomagati BiH na putu ka euroatlantskim integracijama, jer, kako je kazao, Hrvatska ima najveći interesa da BiH postane članica europske obitelji i NATO saveza.

- Hrvatska nema važnijeg strateškog partnera od BiH i nitko nema veći interes da se BiH priključi Europskoj uniji od Hrvatske. Stoga očekujem da će Hrvatska učiniti sve da BiH bude postane članica EU, kazao je Ljubić. 

Birališta u BiH na izborima za osmi saziv Hrvatskog sabora otvorena su u subotu ujutro, a glasovanje traje 7 i 8. studenoga od 7 do 19 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?