veleposlanik prenio poziv

Lukašenko pozvao Dodika da posjeti Bjelorusiju

milorad dodik
Josip Regovic/PIXSELL
29.08.2023.
u 19:51

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik razgovarao je danas u Banja Luci sa bjeloruskim veleposlanikom u Bosni i Hercegovini, sa sjedištem u Budimpešti, Vladimirom Ulahovičem koji mu je prenio poziv predsjednika Bjelorusije Aleksandra Lukašenka da službeno posjeti tu zemlju.

Dodik je upoznao veleposlanika Bjelorusije s političkom situacijom u ovom entitetu, kao i o “različitim mehanizmima pritisaka na Republiku Srpsku i pokušajima njene delegitimizacije”, priopćeno je iz Dodikovog ureda.

On je naglasio kako je Republika Srpska institucionalno stabilna i da poštuje Ustav i Daytonski mirovni sporazum, te istaknuo opredijeljenost entitetskih institucija za očuvanje mira i stabilnosti.

Dodik je izrazio uvjerenje da će odnosi RS-a i Bjelorusije, zasnovani na čvrstom prijateljstvu i uzajamnom povjerenju, biti dodatno unaprijeđeni, prenosi Srna. 

Podsjetimo, Bjelorusija je pod sankcija Europske unije zbog umiješanosti u rat u Ukrajini.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije