Mostarski festival glazbe

Melodije su najbolje za promociju pjesme

melodije mostara
05.04.2016.
u 09:00

Ostalo je još desetak dana do Melodija Mostara 2016. Poznate su sve skladbe i svi izvođači 22. izdanja ovog tradicionalnog festivala zabavne glazbe, što će se 15. travnja održati u velikoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače. Među izvođačima je i popularni zadarski kantautor Zoran Jelenković, zaštitno lice mostarskog festivala.

- Na 22. izdanju Melodija Mostara otpjevat ću skladbu “Hvala ti, anđele”. Pjesma je moj kantautorski uradak u pop-rock izričaju. Uglazbio sam vlastite ljubavne stihove, ali i aranžirao i producirao, otpjevao i sve sam odsvirao, i to u vlastitom studiju. Sve, dakle, u “kućnoj radinosti”. Na Melodijama sam nastupao više od deset puta, osvojio i brojne nagrade, među njima i Zlatno sunce Mostara 1995. za pjesmu “Gdje si, moja Marija”. No, na Melodijama Mostara 2016. nastupit ću i u show programu, kaže popularni Zadranin, posebno omiljen u Mostaru.

Osim Zorana iz Hrvatske, na festival stižu Zorica Andrijašević Dona, Melania Burić i grupa Berny. Iz dijaspore stižu Goran Škerlep, Marko Govorčin, Sead Krnjić Sejo, Jerko Drljo, Frane Vukdelija i Šito Ćorić.

- Raduje me što će na Melodijama Mostara i ove godine nastupiti značajan broj sve uspješnijih i popularnijih izvođača iz Hercegovine, kao što su Ivo Jurić, Ante Tomić, Dragan Bukmir, Vladimir Kljajo, hercegovačke pop i rock skupine Nešto između i Kiše jesenje, kaže Kristijan Čarapina, direktor Melodija Mostara 2016.

Na ovaj festival nakon sedam godina vraća se i Dragan Rezić Duka koji će s Libero bendom otpjevati skladbu “Slušaj srce, pusti dušmane”. Melodije su najbolji način promoviranja pjesme, a ovaj put očekujem i nagradu, kaže Duka.

Festivalu ostaju vjerni Romeo Nikolić, Antonio Čarapina i Pero Križanović, a Ine Tadić nastupit će u duete s Ljiljom Petković.

Dan kasnije, u istoj dvorani održat će se Dječji festival Male Melodije 2016. Program će voditi Mladen Jeličić Troko. Nastupit će članovi baletnog studija Arabesque, a u show programu Pero Križanović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije