Vlada FBiH

Milijun maraka za struju, plaće i održavanje opreme u Aluminiju

05.12.2019.
u 13:33

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije zaduženo je da Federalnom ministarstvu financija podnese zahtjev za dodjelu 400.000 maraka iz tekuće rezerve za isplatu sredstava Aluminiju za financiranje troškova električne energije za tri mjeseca

Vlada FBiH usvojila je informaciju Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o zahtjevu Aluminija d.d. Mostar za financijsku pomoć u vidu grant sredstava.

Danas je Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije zaduženo da Federalnom ministarstvu financija podnese zahtjev za dodjelu 400.000 maraka iz tekuće rezerve za isplatu sredstava Aluminiju za financiranje troškova električne energije za tri mjeseca, priopćeno je iz Vlade FBiH.

Također, Federalno ministarstvo financija je obvezano da, nakon što dobije zahtjev od Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, pripremi i dostavi za prvu narednu sjednicu Vlade FBiH, na razmatranje i usvajanje, odluku o odobravanju izdvajanja ovih sredstava.

To federalno ministarstvo zaduženo je i da pripremi i Vladi FBiH na usvajanje dostavi odluku o odobravanju raspodjele dijela novčanih sredstava ostvarenih prodajom poduzeća iz nadležnosti Agencije za privatizaciju u Federaciji BiH u iznosu od 600.000 maraka za isplatu dviju plaće i održavanje opreme u Aluminiju, priopćeno je. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije