boje se

Milijunaši u panici bježe iz Europe

bogataši
02.04.2016.
u 17:30

Najviše bogataša napustilo je Pariz, Rim i Atenu

Francuska, Njemačka i Belgija uskoro bi mogle ostati bez svojih milijunaša, koji zbog sve većih religijskih tenzija, sukoba, priljeva migranata, džihadista i ograničene slobode kretanja sve više napuštaju bogate eurospke zemlje i odlaze živjeti i raditi negdje drugdje.

Većina milijunaša iz Pariza se preselila u Veliku Britaniju, SAD, Kanadu, Australiju i Izrael. 

"Veliki odlijev milijunaša iz Francuske je poznat - Francuska je pod velikim utjecajem vjerskih tenzija između kršćana i muslimana, naročito u urbanim sredinama."

U izvještaju "Milijunaške migracije u 2015." se ukazuje da se 7.000 jako bogatih ljudi spakiralo i napustilo Pariz u 2015. godini.

"Očekujemo da će se migracije milijunaša iz Francuske ubrzati tijekom narednog desetljeća ako rasne tenzije eskaliraju. Prema našem mišljenju, ostale zemlje u kojima se počinju pojavljivati vjerske tenzije kao što su Belgija, Njemačka, Švedska i Velika Britanija će također imati negativne utjecaje u bliskoj budućnosti", piše u izvještaju.

Nakon Pariza, Rim je drugi grad po broju milijunaša koje je "izgubio" i to njih 5.000. Kao razlog se navodi "ekonomska kriza" i "nedostatak mogućnosti." Potom je tu Atena iz koje je otišlo 2.000 bogataša, zbog ekonomske i migracijske krize.

Najveći broj bogataša odabrao je Australiju, i to Sydney i Melbourne, a nakon njih najpopularnije nove destinacije milijunaša su Tel Aviv, Dubai, San Francisco i Vancouver.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije