Vlada FBiH

Nakon 15 godina Arifović razriješen dužnosti direktora Porezne uprave

Mihad Arifović
05.10.2015.
u 14:39

Vlada Federacije BiH na današnjoj je sjednici razriješila dužnosti direktora Porezne uprave Federacije BiH Midhata Arifovića, a na tu poziciju je imenovan Šerif Isović. Dužnosti je razriješen i Vinko Križan, zamjenik direktora, a umjesto njega je imenovan Slobodan Vukoja, potvrđeno je za Faktor.ba.

Vlada Federacije je donijela odluku o razriješenju dužnosti jer je dvojici rukovoditelja Porezne uprave FBiH, već odavno, istekao mandat. Novoimenovani će biti vršitelji dužnosti direktora i zamjenika direktora u narednih 90 dana, točnije do okončanja natječajne procedure za izbor direktora i zamjenika.

Arifović je na ovoj poziciji bio 15-ak godina. Vlada Federacije ga je u srpnju 2010. godine smijenila nakon devet godina upravljanja Poreznom upravom FBiH. Tada je smijenjen i njegov zamjenik Vinko Križan. Vodeći se uvjerenjem da je nezakonito smijenjen, Arifović je tada tužio Federalnu vladu i dobio spor.

Odluku o smjeni Vlada je 2010. donijela nakon stupanja na snagu izmjena i dopuna Zakona o Poreznoj upravi FBiH kojima je direktoru i zamjeniku direktora uveden četverogodišnji mandat. Međutim, Arifović je, kao i njegov zamjenik, odlukom Općinskog suda u Sarajevu veoma brzo vraćen na posao.

Šerif Isović, novimenovani direktor, je između ostalog obavljao pozicije financijskog direktora u BH Telecomu i Fabrici duhana Sarajevo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?