kraj čekanja

Nakon skoro godinu dana, danas isplata studentskih zajmova

Grad cap
28.08.2015.
u 06:30

Na pitanje zašto je došlo do zastoja, Ćatić nam je kazao kako zapravo nije bilo odgovora iz Ministarstva financija

Približio se rok za novi natječaj za studentske zajmove, međutim ni za prethodnu akademsku godinu zajmovi za oko 120 studenata s područja FBiH nisu bili isplaćeni. Ipak, jedna dobra vijest, kako nam je potvrdio Armin Ćatić, predsjednik UO Fonda za studentske zajmove, da od danas započinju isplate za studente koji su se prijavili u protekloj akademskoj godini. Na naše pitanje zašto je došlo do zastoja u isplati novca, i koliko se zapravo prethodnih godina čekalo na isplate, odgovorio nam je kako je došlo jer zapravo nije bilo odgovora iz Ministarstva financija, te kako je sada došlo do uplate Ministarstva financija. Na pitanje kolika su čekanja, kazao je kako je čekanje onoliko koliko Ministarstvo financija 'odugovlači'.

- Mi čekamo na odluku Ministarstva financija, kazao je Ćatić dodavši kako su imali na stotine poziva o isplati od studenata, ali na koje, nažalost, oni nisu mogli utjecati. Inače, objasnio nam je kako ide proces. Tako Fond napravi konačnu rang listu i šalje Federalnom ministarstvu obrazovanja u timu koji šalje odluku dalje prema Ministarstvu financija. I nakon toga Federalno ministarstvo vrši uplatu Fondu koje dalje raspodjeljuje krajnjim korisnicima. Kazao nam je kako je ukupno riječ o iznosu od oko 300.000 KM, a od čega za po jednog studenta u iznosu od 2500 KM. Novi javni poziv će ponovno ići u listopadu za novu akademsku godinu 2015./2016. Ćatić nam je kazao kako će isti broj studenata koji će dobiti zajam ostati isti. - U slučaju da bude viška novca unutar Fonda, mi ćemo taj novac raspodijeliti na neke druge kredite, kazao nam je Ćatić dodavši kako se nadaju da će moći objaviti i novi javni poziv te da će uspjeti u što kraćem roku isplatiti novac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?