Željeznice FBiH

Nakon više od 8 godina opet uspostavljena linija Sarajevo - Ploče

15.06.2022.
u 16:48

Dogovoreno je da će vlak prometovati petkom, subotom i nedjeljom od 1. srpnja pa sve do 11. rujna

U Zagrebu je održan sastanak glavnog direktora Željeznica Federacije BiH Enisa Džafića i predsjednika uprave "HŽ putnički prijevoz" Željka Ukića na kojem je postignut sporazum o uvođenju sezonskog vlaka na relaciji Sarajevo - Ploče.

Dogovoreno je da će vlak prometovati petkom, subotom i nedjeljom od 1. srpnja pa sve do 11. rujna. O točnom redu vožnje i cijenama iz Željeznica FBiH poručuju, prenosi klix.ba, kako će javnost biti blagovremeno obaviještena.

- Postigli smo dogovor s Hrvatskim željeznicama i ponovno, nakon osam i pol godina, uvodimo liniju Sarajevo - Ploče - Sarajevo. Željeznice FBiH su kralježnica razvoja bh. gospodarstva i pored rekorda koje bilježimo u teretnom prometu, od iznimne je važnosti održavanje postojećih i vraćanje novih linija u domaćem i međunarodnom putničkom prometu. Ranije smo uvođenjem kombiniranog prijevoza uspijevali u ljetnoj sezoni omogućiti odlazak na Jadransko more - rekao je Džafić.

Dodaje i da će od sada putnici moći uživati u modernim i udobnim Talgo vagonima. Ujedno, zahvalio je kolegama iz Hrvatskih željeznica jer su ovim dogovorom izazvali, zasigurno, radost mnogih putnika, kako iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske tako i iz cijelog svijeta.

Iz Željeznica Federacije BiH naglašavaju da putnicima nude i niz povlastica - popust od 30 posto kod putovanja u grupi od najmanje šest odraslih putnika. Istu povlasticu uživaju i studenti, umirovljenici, osobe starije od 60 godina života, novinari i ratni vojni invalidi. Djeca starosne dobi od četiri do 12 godina, slijepe osobe i njihovi pratioci, kao i grupe veće od 30 putnika imaju povlasticu 50 posto, dok djeca do četiri godine ostvaruju pravo na besplatnu vožnju. •

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije