Čović sa Palmerom i Cormack

Neophodno izmjeniti Izborni zakon do raspisivanja općih izbora

03.04.2018.
u 19:25

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović je s vršiteljem dužnosti zamjenika pomoćnika državnog tajnika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) za Europu i Euoaziju Matthewom Palmerom i veleposlanicom SAD-a u BiH Maureen Cormack razgovarao o reformama i putu BiH ka Europskoj uniji i NATO-u.

Čović je informirao sugovornike o političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, s naglaskom na euroatlantske integracijske procese.

Na sastanku je razgovarano i o izmjenama Izbornog zakona u skladu s odlukama Ustavnog suda BiH i Europskog suda za ljudska prava, kako bi se omogućili legitimni demokratski izbori i neometano funkcioniranje institucija vlasti na svim razinama.

Naglašena je neophodnost rješavanja tog pitanja u preostalom kratkom razdoblju do raspisivanja općih izbora u BiH, uz minimalne izmjene Izbornog zakona koje će zadovoljiti ustavne i međunarodne standarde, te unaprijediti ambijent za poduzimanje daljnjih reformskih aktivnosti u BiH.

Na kraju susreta član Predsjedništva BiH  Čović je pozdravio pojačanu zainteresiranost SAD-a za BiH i punu podršku očuvanju njene stabilnosti na temeljima Daytonskog mirovnog sporazuma, kao i u njemu sadržanih načela jednakosti i ravnopravnosti, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništvo BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?