mektić

Nikakvom odlukom se ne može prenijeti nečija zakonska nadležnost

Mektić
arhiva
14.07.2016.
u 16:16

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine usvojilo je Informaciju o aktivnostima Ministarstva sigurnosti BiH u vezi  sa cyber sigurnošću na nivou institucija, organa i tijela Bosne i Hercegovine.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić je nakon sjednice izjavio novinarima da cyber sigurnost podrazumijeva da se uspostave mehanizmi zaštite svega onoga što predstavlja komunikaciju i interes koji se prenosi internetom, društvenim mrežama itd.

Kazao je da je Vijeće ministara BiH danas razmatralo i Prijedlog odluke o uspostavljanju Koordinacionog tijela za borbu protiv terorizma u BiH, te da je jedan broj ministara imao određene primjedbe i prijedloge u smislu izmjena i dopuna.

- Donijeli smo odluku da se te izmjene i dopune tijekom ovog i idućeg tjedna dostave Ministarstvu kako bi ponudili usuglašeni prijedlog odluke - naveo je on.

Ustvrdio je da se donošenjem takve odluke ne vrši prijenos nadležnosti.

Istaknuo je da je to jedan mehanizam koordinacije sigurnosnih agencija kako bi zajednički odgovorili na sve izazove i prijetnje terorizma.

Metkić je izrazio spremnost da, ukoliko postoji potreba za tim, s ministrom unutarnjih poslova Republike Srpske Draganom Lukačem razgovara o ovome i da, ako eventualno postoje neke dileme, to riješe.

Dodao je da na draft odluke nije dobio neku konkretnu primjedbu, nego je dobio negativan odgovor u smislu cjelokupnog koncepta uspostavljanja takve jedne radne grupe.

Ponovio je da nema govora ni o kakvom prijenosu nadležnosti, formiranju neke institucije ili novog tijela niti o pokretanju reforme.

- Želim da preduzmemo sve što je moguće u okviru naših nadležnosti, uvažavajući  svačiju nadležnost, da preduprijedimo sve ono što može biti teroristička prijetnja po građane u BiH - izjavio je Mektić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije