Jelka Milićević

Nitko iz Vlade FBiH nije ni protiv ni za dok se ne analizira ponuda kinesko-izraelskog investitora za Aluminij

Jelka Milićević
18.10.2019.
u 17:25

“Na sastanku u Vladi FBiH uručena je ponuda na engleskom jeziku te je treba ozbiljno analizirati. Vjerojatno će se ponovno organizirati sastanak”, kazala je Milićević

Dopremijerka i federalna ministrica financija Jelka Milićević u izjavi za Hrvatski Medisjki Servis opovrgnula je pisanje pojedinih medija da je federalna Vlada jednoglasno odbila ponudu kineske multinacionalne kompanije CMEC za preuzimanje mostarskog Aluminija. Dodala je kako nitko iz Vlade nije bio ni protiv ni za dok se ne analizira sami sadržaj ponude. 

Federalna dopremijerka pojasnila je kako je pristigla ponuda na engleskom jeziku te kako istu treba prevesti. Dodaje da će, nakon što isto bude učinjeno, vjerojatno ponovno biti organiziran sastanak s predstavnicima navedene korporacije koju u pregovorima predstavlja i jedna izraelska agencija.

“Na sastanku u Vladi FBiH uručena je ponuda na engleskom jeziku te je treba ozbiljno analizirati. Vjerojatno će se ponovno organizirati sastanak”, kazala je Milićević za HMS.

Podsjećamo, pojedini mediji u BiH objavili su kako je Vlada FBiH jednoglasno odbila ponudu kineske kompanije CMEC za preuzimanje ugašenog hercegovačke kompanije. Isti izvor je tvrdio kako jedina nada za spas mostarske tvornice ostaje potencijalni investitor iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koji kani obnoviti blokove III i IV termoelektrane u Tuzli iz kojih bi se onda električnom energijom napajao Aluminij.

Aluminij je zbog duga od preko 400 milijuna KM 11. srpnja ostao je bez napajanja električnom energijom, što  automatski značilo i prestanak proizvodnje.

Sudbina mostarske tvrtke ostaje neizvjesna, a ako ne bude postignut dogovor s potencijalnim investitorima stečaj ostaje kao jedina preostala opcija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije