HELEZOVA IGRA

Nudi ‘kompromis’ braniteljima, ali ne odustaje od revizije

'helez.1'
29.01.2014.
u 09:33

Upravo je po Helezovoj naredbi obustavljena isplata naknada stradalnicima u ovim općinama, što je samo kulminacija višegodišnjeg sukoba ovog federalnog dužnosnika s vlastima na većinski hrvatskim područjima, ali i skoro svim udrugama koje okupljaju hrvatske ratne stradalnike

Kontroverzni federalni ministar za pitanja branitelja i invalida Domovinskog rata Zukan Helez zatražio je jučer prekid, kako je kazao, blokada u provedbi revizije braniteljske populacije u općinama Grude, Ljubuški i Posušje.

Nema odustajanja

Upravo je po Helezovoj naredbi obustavljena isplata naknada stradalnicima u ovim općinama, što je samo kulminacija višegodišnjeg sukoba ovog federalnog dužnosnika s vlastima na većinski hrvatskim područjima, ali i skoro svim udrugama koje okupljaju hrvatske ratne stradalnike. Helez tvrdi da neće odustati od revizije, a prozvanima nudi „kompromis“.

- Njima dopuštam da oni formiraju revizijske timove. Koga god oni stave ja ću potpisati ako ispunjavaju zakonske uvjete. Kao članovi tima moraju biti dva Hrvata i dva Bošnjaka, odnosno dva pravnika, od kojih po jedan Hrvat i Bošnjak, kazao je Helez na konferenciji za novinare u Sarajevu.

Povećan broj korisnika

Upravo je u područjima iz kojih federalnom Ministarstvu odbijaju dostaviti predmete na reviziju, navodno konstatiran najveći broj povećanja korisnika osobne invalidnine, pa se u razdoblju od 2004. do 2009. broj korisnika uvećao za 296 posto u Zapadnohercegovačkoj, odnosno 50 posto u Posavskoj županiji. Općine Orašje i Široki Brijeg su u međuvremenu, nakon izdavanja naloga resornog ministarstva, omogućile uvid u spise predmeta i pristup revizorskim timovima, čime je odblokirana i isplata invalidnina u tim općinama.

Federalni ministar tvrdi da ratni vojni invalidi iz općina Grude, Posušje i Ljubuški koji su zakonito stekli svoja prava pojedinačno donose predmete u Ministarstvo te traže da im se izvrši revizija i nastavi isplata.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Izdajnik
Izdajnik
19:04 29.01.2014.

Ko je potpisao potvrde o okolnostima stradavanja tim od 2004 godine..činjenica je da ima puno lažnih invalida i malo ječudno da ne neko saznao da je invalid tek 2004. Godine.Zaista treba te komisije popuniti stručnim ljudima da se ne traži samo skidanje procenta ljudima već sa punim poštovanjem svakog ponaosob pregledati..iako Heleza . Nepodnosim ali kad vidim koliko je lažnih invalida udovica zaista je strašno..

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije