Brkić s Magyarom

Obostrani interes za zajednički nastup tvrtki iz BiH i Mađarske na trećim tržištima

brkic
07.04.2016.
u 16:44

Brkić i Magyar su izrazili zadovoljstvo što je prepoznat značaj prometne povezanosti dviju država te razmijenili informacije o tijeku gradnje autoceste Budimpešta - Sarajevo na koridoru Vc

Zamjenik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić primio je 6. travnja u posjet državnog ministra za ekonomsku diplomaciju u Ministarstvu vanjskih poslova i trgovine Mađarske Leventea Magyara s kojim je razgovarao o transportnom sustavu i infrastrukturi dviju država, ekonomskoj suradnji te europskim i euroatlantskim integracijama BiH, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Brkić i Magyar su izrazili zadovoljstvo što je prepoznat značaj prometne povezanosti dviju država te razmijenili informacije o tijeku gradnje autoceste Budimpešta - Sarajevo na koridoru Vc i mogućnostima za obnovu željezničke linije između dva glavna grada.

Zamjenik ministra Brkić je pozdravio inicijativu uspostavljanja izravne zrakoplovne linije Sarajevo-Budimpešta te izrazio nadu da će aktivnosti na tom planu uskoro biti završene.

Naglašeno je da na polju ekonomske suradnje postoji obostrani interes za unapređenje i razmijenjene informacije o planovima za zajednički nastup tvrtki iz BiH i Mađarske na trećim tržištima. Na tom je polju vrlo važnim ocijenjen rad Zajedničkog povjerenstva za ekonomsku suradnju između BiH i Mađarske.

Zamjenik ministra Brkić, koji je i predsjedatelj Povjerenstva za NATO integracijski proces Bosne i Hercegovine, informirao je o NATO integracijskom procesu BiH te izrazio nadu da će Mađarska prepoznati i potvrditi napredak BiH u ispunjavanju uvjeta i približavanju NATO standardima, kao i značaj aktiviranja Akcijskog plana za članstvo (MAP) za BiH prije NATO samita u Varšavi. Zahvalio je Mađarskoj za dosadašnju potporu na putu BiH ka Europskoj uniji.

Državni ministar Magyar je istaknuo da je stav mađarske vlade da međunarodna zajednica treba posvetiti veću pozornost Bosni i Hercegovini i pomoći joj da krene naprijed ka europskim i euroatlantskim integracijama. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije