Pazite što jedete!

Od ovih pet namirnica ćete samo ogladnjeti

brza hrana
29.02.2016.
u 08:45

Tjestenina. Tjesteninu treba skuhati malo tvrđe (“al dente”) jer tad ima niži glikemijski indeks, odnosno čovjek nakon nje dulje ostaje sit. Ne sadrži vlakna koja bi vas mogla nahraniti i što je više jedete – to je više želite. Zato jedite tjesteninu koja se radi iz žitarica cjelovitog zrna.

Brza hrana. Slana i masna hrana stvara osjećaj zadovoljstva i smirenosti. No taj efekt traje kratko pa ćemo ga možda željeti brzo vratiti. Kako bismo se osjećali dobro, možemo se početi prejedati, što može dovesti do poremećaja u težini, objašnjava Jasna Čerić. Puna je praznih kalorija i umjetnih pojačivača okusa, prenosi 24sata.hr

Slane grickalice , čips. Čipsevi su krcati masnoćama i solju, a sadrže i skrivene šećere. Pokušajte ih zamijeniti domaćim grickalicama u kojima možete kontrolirati količinu soli i masti. To mogu biti kokice ili čipsevi od bundeve ispečeni u pećnici.

Voćni sokovi. Čisti voćni sokovi daju se ljudima kojima je pao šećer, dakle riječ je o hrani iz koje se šećeri brzo apsorbiraju, što znači da ćemo nakon soka brzo ogladnjeti (slično kao i nakon nezdravih grickalica).

Gazirana pića. Pijete li limenku cole svakoga dana i uz to se sasvim umjereno hranite, svejedno u godini dana možete dobiti 7kg. Umjetni zaslađivači će u vašem tijelu brzo aktivirati osjećaj gladi i zato ih izbjegavajte ako se stvarno želite najesti. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije